Gepubliceerd op 22/02/2024

Helft Nederlanders zonder zonnepanelen wil zonnepanelen installeren

De helft van de Nederlanders zonder zonnepanelen wil zonnepanelen laten installeren. Voor 45 procent van deze groep Nederlanders is geld belangrijkste motivatie om zonnepanelen aan te schaffen.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction onder ruim 1.300 Nederlanders. In opdracht van het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat onderzoekt Motivcation iedere 2 jaar het draagvlak voor de energietransitie. Burgers worden daarbij ondervraagd over hun kennis, houding en gedrag op het gebied van energie en klimaat.

2 groepen
De onderzoekers hebben in de eerste week van november – vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 – 2 groepen van ruim 1.300 deelnemers ondervraagd (red. groep A en B). In totaal hebben 2.681 Nederlanders tussen 16 en 80 jaar aan het onderzoek deelgenomen.

Financieel voordeel
Een van de belangrijkste conclusies voor de zonne-energiesector van het onderzoek is dat financieel voordeel de grootste motivator voor Nederlanders is om zonnepanelen te plaatsen en onzekerheid over het terugverdienen van de investering de grootste drempel is.

Onderstaande tabel toont de meest genoemde redenen van de respondenten uit groep B waarom zij nog geen zonnepanelen hebben. 59 procent van de ondervraagden heeft nog geen zonnepanelen.

Bron: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i36720/helft-nederlanders-zonder-zonnepanelen-wil-zonnepanelen-installeren-geld-belangrijkste-motivatie [22-02-2024]

Datum

22/02/2024

Deel artikel

Meer artikelen

Helft Nederlanders zonder zonnepanelen wil...
De helft van de Nederlanders zonder zonnepanelen wil zonnepanelen laten installeren. Voor...
Afbouw salderingsregeling zonnepanelen van de...
De afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen is voorlopig van de baan....
Week van de waarheid voor...
Week van de waarheid voor salderingsregeling: ‘Afbouw zorgt voor doorgang uitrol zonnepanelen’
Script completed.