Website Omnik offline

Geachte Omnik klant/ gebruiker,

Aangezien Omnik failliet is gegaan in 2020 en in de toekomst geen service meer zal kunnen verlenen, moeten we u helaas meedelen dat de OMNIK Portal eind april zal worden gesloten.

Om u toch van dienst te kunnen zijn, worden alle gegevens op het Omnik-platform vanaf 19 april 2021 vanaf 9 uur ’s ochtends naar het SOLARMAN-platform overgezet. Houd er rekening mee dat elke bewerking op het Omnik-platform vanaf dat moment niet zal worden gesynchroniseerd met het SOLARMAN-platform.

Het totale overzettingsproces duurt ongeveer 72 uur. Wijzig tijdens deze periode GEEN gegevens op het Omnik-platform om de integriteit en nauwkeurigheid van de gegevens te garanderen. Als u tijdens het overzetten nieuwe accounts moet registreren, log dan in op het SOLARMAN-platform (voor klanten: https://home.solarmanpv.com/login)

Nadat het overzetten van de gegevens is voltooid, wordt u de allereerste keer geïnformeerd per e-mail.

Nadat de gegevens zijn overgezet en u per e-mail bent geïnformeerd, kunt u vervolgens inloggen op de SOLARMAN smart app met uw huidige account en wachtwoord.

SOLARMAN biedt een gratis proefperiode van 3 maanden voor uw Omnik-omvormer. Gedurende deze periode kunt u alle functies in de nieuwe app gebruiken. Nadat de gratis proefperiode is verstreken, betaalt u € 6,- per jaar per omvormer.

Mocht u hiermee niet akkoord kunnen of willen gaan, dan zal de toegang tot het apparaat en de gegevens na het verstrijken van de proefperiode worden beperkt.

Excuses voor het ongemak. We kijken er naar uit, om u op het SOLARMAN-platform een ​​betere service te bieden.

Neem voor vragen gerust contact met SOLARMAN op via klantenservice@solarmanpv.com.

Graag ons (Coro-zonnepanelen) niet bellen of mailen, kijk op onze website voor meer informatie. Door de vele installaties is het bijna onmogelijk om op alle mails te antwoorden. Na 1 mei 2021 zal het e.e.a. duidelijk worden. Vandaar het verzoek om regelmatig op onze website te kijken voor aanvullende informatie.