Thuisbatterij

CORO Zonnepanelen adviseert en installeert verschillende soorten thuisbatterijen voor de opslag van electriciteit in een woning.
Vakkundige installatie
Advies op maat
Regio over energie
Vakkundige installatie

Uw kennis partner

Bij CORO Zonnepanelen hebben we jarenlange ervaring op het gebied van zonne-energie, maar inmiddels ook van opslag van electriciteit in een thuisbatterij.

Een thuisbatterij, ook wel bekend als een thuisaccu of energieopslagsysteem, slaat elektriciteit op die wordt opgewekt door zonnepanelen of afkomstig is van het elektriciteitsnet. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens piekuren wanneer de elektriciteitskosten hoger zijn, of om eventuele terugleverkosten te voorkomen. Thuisbatterijen helpen ook om zelf opgewekte hernieuwbare energie efficiënter te benutten en verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Kies voor CORO Zonnepanelen en neem regie over uw eigen energie.

De voordelen van een thuisbatterij

Het aanschaffen van een thuisbatterij bij zonnepanelen is een geweldige manier om het effect van je zonne-energiesysteem te verhogen. Het helpt je om de zelf opgewekte energie beter te gebruiken en te bewaren voor later gebruik, vooral wanneer het energieverbruik hoog is tijdens uren waarin de zon niet schijnt. Door de opgeslagen energie te gebruiken wanneer je het nodig hebt, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en de daaraan gekoppelde tarieven.
Eco light bulb on wooden board. Green energy concept.
Energie onafhankelijkheid
Het gebruik van je eigen zonne-energie kun je verdubbelen met een thuisbatterij en koop je minder stroom in. Hierdoor ben je minder afhankelijk van wisselende en stijgende energieprijzen en vergroot je het eigen gebruik van duurzame energie.
Dynamisch energie contract
Dynamisch energie contract
Een thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energie contract geeft u de mogelijkheid om energie tegen een voordelig tarief in te kopen en vervolgens zelf te verbruiken of verkopen tegen een hoger tarief.
CORO Zonnepanelen - Hoogspanningsmasten
Netproblemen
Een thuisbatterij is bijzonder handig voor huiseigenaren die in gebieden wonen met inconsistente of onbetrouwbare energievoorzieningen, waar stroomonderbrekingen vaak voorkomen. Het gebruik van een thuisbatterij draagt ook bij aan duurzaamheid, aangezien het de noodzaak om stroom uit het elektriciteitsnet te halen vermindert en zo jouw CO2-uitstoot verlaagt.
Huawei modulair (3)
Modulair opgebouwd
Onze thuisbatterijen beginnen bij 5KW en zijn uitbreidbaar tot 30KW, dit gaat met stappen van 5KW. Dit geeft de mogelijkheid om de thuisbatterij af te stemmen op de huidige situatie, maar eenvoudig aan te passen wanneer de energiebehoefte groter wordt door bijvoorbeeld een elektrische auto, airco' en/of warmtepomp.
CORO Zonnepanelen - brandveiligheid
Veiligheid
Verhoogde veiligheid voor gebruik van Lithium ijzer fosfaat (LPFP) batterij met 8 sensoren met tracking, storing detectie op cel level en een interne blusmodule. De Huawei thuisbatterij is gekeurd volgens de zwaarste standaard, VDE2510.
CORO Zonnepanelen - laadpaal Huawei
Elektrisch rijden
De Huawei Smart Charger is een geavanceerd laadstation voor elektrische voertuigen dat ontworpen is om opladen eenvoudig, efficiënt en intelligent te maken. Verlaag je uitstoot en elektriciteitskosten door je elektrische auto op te laden met zonne-energie. Indien gewenst, kun je je auto ook opladen via het net – natuurlijk voordelig buiten de piekuren.

Deskundige installatie

Bij CORO Zonnepanelen begrijpen we dat de installatie van zonnepanelen een cruciale stap is om de voordelen van zonne-energie te maximaliseren. Wat CORO onderscheidt, is dat we onze eigen monteurs in dienst hebben. Onze monteurs zijn gecertificeerde vakmensen met uitgebreide ervaring in zonne-energie projecten. Ze hebben de kennis en expertise om uw zonnepanelen op een efficiënte en professionele manier te plaatsen, rekening houdend met de unieke specificaties van uw locatie. Veiligheid staat bij ons altijd voorop, onze monteurs volgen strikte veiligheidsprotocollen en -richtlijnen om ervoor te zorgen dat elke installatie veilig wordt uitgevoerd, zonder compromissen. Kies CORO Zonnepanelen voor deskundige installatie door gecertificeerde vakmensen, onze eigen toegewijde monteurs, betrouwbaarheid van begin tot eind en een onwrikbare toewijding aan veilig werken. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst met zonne-energie die voor u werkt.
Service en onderhoud
Een zonnepanelen installatie is een investering voor lange termijn. Het is dan ook van groot belang dat de installatie goed geinstalleerd wordt, maar ook dat u kunt rekenen op service en eventueel onderhoud. Wij staan graag voor u klaar!
Gecertificeerd
CORO Zonnepanelen is lid van Techniek Nederland, VCA (veilig werken) en InstallQ gecertificeerd. Onze ervaren en gecertificeerde vakmensen zorgen voor een vlekkeloze installatie die voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap.
Eigen monteurs
Onze monteurs werken al jaren bij CORO Zonnepanelen en hebben uitgebreide ervaring in zonne-energie installaties, het plaatsen van thuisbatterijen en laadpalen.
Veilig werken
Werken op hoogte vraagt om extra aandacht en hulpmiddelen zodat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Een zonnepaneel is groot en zwaar en dit vraagt om extra aandacht, wat u kan verwachten van CORO Zonnepanelen.

De betrokkenheid van CORO Zonnepanelen

Bij CORO Zonnepanelen houdt onze betrokkenheid niet op na de installatie. Ons service team staat klaar om te helpen wanneer de installatie aangepast moet worden of onderhoud nodig heeft. Uiteraard biedt onze website veel informatie zoals handleidingen en instructievideo's om te informeren en het maximale uit uw zonnepanelen te halen.
tempImageBveoz0

Beoordelingen waar we trots op zijn

Deze beoordelingen hebben we onlangs ontvangen op onze website
Coro heeft wederom alle werkzaamheden naar verwachting uitgevoerd. Last minute aanpassingen in de planning werd met veel flexibiliteit uitgevoerd. Prettig contact en werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd, dus 5 sterren beoordeling.
Snelle levering en super vriendelijk met het plaatsen! Complimenten
Koos Foesenek
Uitstekende service. Gewoon een goed bedrijf.
Gerard Millenaar
Heldere duidelijke offerte. Fijn dat je in de showroom alles kunt zien. Zonnepanelen en batterij aangeschaft. Goede communicatie. Uitstekende monteurs die keurig netjes werken. Prima werk geleverd. We zijn zeer tevreden.
Heidy Flipsen-Karremans
Werken netjes, goed op elkaar ingespeeld, blij mee!
Monique Jansen
Zeer snelle en nette plaatsing van materialen, alles verlopen volgens afspraak.
Dhr. C. Luijten
Fijne 1e gesprekken, ook nadat we door omstandigheden pas een jaar later dan gepland de zonnepanelen lieten plaatsen. We zijn goed geïnformeerd over de installatie. Tijdens het monteren/ installeren ook duidelijkheid, fijne communicatie en begripvol. De installatie werkt naar behoren, laat de zon maar schijnen.
Marc Balemans
Hel fijne service bij CORO, van advies tot installatie. We zijn dan ook erg blij met het resultaat!
Dhr. Elligens

Interesse? Vraag een offerte of persoonlijk gesprek aan

Veelgestelde vragen

Binnen de ontwikkeling en het ontwerp van de thuisbatterij is nadrukkelijk aandacht gegeven aan de (brand)veiligheid van het systeem. Huawei maakt bij de productie van de thuisbatterij gebruik van de zogenoemde LFP-chemie, beter bekend als lithium-ijzerfosfaat. Dit materiaal behoort tot de veiligste oplossingen die op de markt beschikbaar zijn voor toepassingen van de thuisbatterij voor woningen.
De verwachte levensduur van een thuisbatterij zal minimaal 10 jaar zijn, maar de verwachting is dat dit veel langer zal zijn. Zo geeft Huawei een garantieperiode van 10 jaar waarbij ze aangeven hoeveel de capaciteit nog minimaal zal zijn.
Hoewel er momenteel nog geen grote retourstroom aan materialen is vanwege de lange levensduur van batterijen, wordt er wel aan gewerkt. In Europa wordt verwacht dat tegen 2030 maar liefst 90% van LFP-batterijen gerecycled kan worden.
Je kunt ze elke dag gebruiken om de goedkoopste stroom van het net te halen en je eigen stroom zo duur mogelijk te verkopen. Dit is de voordeligste manier om stroom te kopen. De thuisbatterij zorgt voor meer zelfconsumptie zodat je de zelf opgewekte stroom kan gebruiken op het moment dat dit nodig is. Batterijen zijn een onmisbare schakel in de verduurzaming en elektrificatie van ons energiesysteem. Samen duurzamer!
Welk type thuisbatterij het beste voor jou is, is afhankelijk van je situatie. Zo moet je rekening houden met hoeveel energie jouw huishouden verbruikt én hoe groot je zonnepanelen-installatie is. De kosten verschillen per type batterij. Als ‘basisregel’ raden we aan om een batterij te kiezen die evenveel energie opslaat als dat hij de volgende dag nodig heeft. In de vorm van een concreet voorbeeld: Stel dat je in juli 11 kWh teruglevert aan het net. Dan sla je potentieel 11 kWh op in één dag. In oktober is dat misschien maar 8 kWh en in maart 5 kWh. Wil je berekenen hoeveel capaciteit de batterij moet hebben, dan gebruik deze formule: (5+8+11)/3)= 8kWh.
Script completed.